Autentikus személyiség,  Béketeremtés,  Proaktivitás

Coaching

A módszer lényege, hogy  az emberekből a legjobbat hozza ki, mert segít feltárni és tudatosítani a bennük lévő  képességeket, készségeket, fontosságokat, értékeket, szükségleteket. Amire figyelünk, amiről beszélünk alakítja a valóságunkat. Ha jó életet akarunk élni, minél több jót kell beletenni az életünkbe. A panaszkodás, hibáztatás, gyűlölködés, aggodalom, félelem, tehetetlenség nem jó. Ha mindig erről beszélünk, ezen gondolkodunk ezzel van tele az életünk. “Ha gödörbe vagy, ne áss tovább!” tartja a mondás, és valóban ez a legfontosabb első lépés néha. Kimászni a gödörből, vagy ha ez még nem lehetséges, legalább annyit megtenni, hogy felemeljük a fejünket, mert így  megláthatjuk mindig van út felfelé.

A coachingban az erősségekre, pozitívumokra koncentrálunk, és megoldásra cseréljük a problémát. Pozitívan szemléljük a folyamatokat, helyzeteket és  lehetőségeket. Persze vannak esetek, élethelyzetek amikben látszólag nincs semmi pozitív. Ilyenkor annak a megosztása is megkönnyebbüléssel jár ami a fájdalmat okozza, és épp a megkönnyebbülés az az iránytű ami elvezet az úthoz, amin elindulhatunk felfelé. A pozitív életszemlélet, a bátorító, biztató szavak jó esélyeket teremtenek a fejlődéshez. Ez az egyik legeredményesebb módszer kihívásaink, élethelyzeteink kreatív szemlélésére, problémáink legmegfelelőbb megoldására, az új lehetőségek megtalálására és kipróbálására, hatékonyságunk növelésére.  A coaching során a hozzám fordulókat egyedi, autonóm, érett, értékes egyénekként kezelem, akik a saját életük, fejlődésük meghatározott szakaszán haladnak, eltérő értékrendekkel, személyiségekkel, stratégiákkal. Minden tőlem telhető módon igyekszem elfogadásomat és elismerésemet kifejezni, hiszen őszintén tisztelem azokat akik szembenéznek félelmeikkel, fájdalmaikkal, problémáikkal, vagy éppen célokat tűznek ki, és az álmaik, vágyaik után erednek, mert megtanulták, hogy mindig vezet út felfelé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .