Könyveim

Mindig úgy gondoltam, és teljesen komolyan is mondtam, “Valójában sohasem fordult meg a fejemben, hogy egyszer könyvet fogok írni” Aztán eszembe jutott egy húsz évvel ezelőtti, állandóan visszatérő gondolatom, és bizony nagyon elcsodálkoztam. Mert húsz évvel ezelőtt komolyan fontolgattam, hogy a gyermekvárással,  az ikeráldással, ikerszüléssel, és ikergyermekek nevelésével kapcsolatos tapasztalataimat megosztom másokkal is. Abban az időben arról álmodoztam, hogy megírom az Agykontroll Kft-nek a történetemet, majd az megjelenik nyomtatásban. Így is lett, megírtam, és közzétették az Alfajárók című lapban. Ejnye, gondoltam, pontosabban kellett volna fogalmaznom, de ami késik nem múlik. Így elkezdtem azon gondolkodni, hogy könyvben is megjelenik a történetem. Így is lett. A “Hétköznapi csodák Agykontrollal” című könyv 157. oldalán található meg a történet. Aztán annyiban hagytam a dolgot, gondoltam nem erőltetem.

bagoly-szoborNéhány évvel később, az egyetemen az egyik ikeranyuka egyetemi tanár felvetette, milyen érdekes téma lenne az ikrek neveléséről szakdolgozatot írni, de én abban az időben annyira hittem még a gyermekvédelemben, hogy ragaszkodtam a gyermekvédelem lehetőségeivel kapcsolatos témámhoz. Így  hiába kopogtatott másodjára is a jószerencsém, nem jutott eszembe a régi programmá vált gondolat.

Egészen néhány évvel ezelőttig a naplómon kívül nem igen írtam mást. Viszont 2012-ben találtam egy témakiírást a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskolájában, melyet a szakdolgozatom konzulense írt ki. Megkerestem, és miután ismertette a felvételi feltételeit, elkezdtem próbálgatni a szárnyaimat az írás terén. Az első két írásom közül az egyik egy nívós szaklapba, (Kapocs a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet folyóirata XIII. évfolyam 2. szám: Az iskolai közösségi szolgálat szerepe az egyén és a társadalom életében 41. – 47. oldal, letölthető http://ncsszi.hu/kiadvanyok/kapocs-letoltheto–lapszamai/kapocs 2014/127/news A másik egy szerkesztett kötetbe került be „VÁLTOZÓ ISKOLA”  esszé-/novellaíró pályázat tanulmánykötete 2013 SZERKESZTETTE: Buda András Kiadja: Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete kötetben a 2. fejezetben, név nélkül Kiszolgálsz, vagy kiszolgáltatottá válsz? címmel. letölthető a mek.oszk.hu/11800/11885/11885.rtf   26-30. oldalról. Máig hálás vagyok volt szakdolgozati konzulensemnek a javaslatáért, melyben arra biztatott, hogy küldjem el az általa átolvasott írást a Kapocs szerkesztőségének.

Ahogy egyre több pozitív visszajelzést kaptam, elkezdtem gondolkodni azon, hogy az egyre jobban kiszínezett “Levél a jövőből” játékomat, könyv formájában megoszthatnám másokkal is. Így született meg a “Szóvarázs”, melyről tájékoztatót olvashat a http://boianna.hu/konyveim/szovarazs-2/ oldalon. Aztán jött a testvére “Szóvarázs Kolompáréknál” címmel, melyről szintén olvashat tájékoztatót a http://boianna.hu/konyveim/szovarazs-kolompareknal/ oldalon.

A “Szóvarázs” és “Szóvarázs Kolompáréknál” című könyveket epub formátumban ingyenesen meg lehet igényelni, vagy könyvként 3 000 forint/ darab + postaköltség áron lehet megrendelni a pbannabp@gmail.com címen.