Béketeremtés

Mennyit ér a békesség?

Mennyit ér a békesség pénzben, érzelmekben, egészségben? Akik között már kibékíthetetlen ellentétek vannak, nyílt titok, hogy a tetemes anyagi veszteségen túl a lelki terhek is jelentősek. Pedig némi tanulással ezek a terhek letehetők lennének, sőt azzal kecsegtet ez a tudás, hogy fel sem kell többé venni őket.

Kidolgoztunk egy konfliktuskezelési tanfolyamot, és bár elhatározást, odafigyelést és szorgalmat igényel az elvégzése, azzal kecsegtet, hogy négy hét alatt képesek leszünk a saját konfliktusaink kezelésén túl, másoknak is segíteni. A képzés ára húszezer forint, amiről számlát állítunk ki. A tanultakat a magánéletben és szakmai közegben is alkalmazhatjuk, így egy befektetéssel több dologban is nyerhetünk.  Én nem tudom mennyibe kerül a jogi eljárás, amikor bíróságon rendezik a felek a konfliktusukat, de biztosan többe, mint a mediáció, ami a béketeremtés alternatív formája. Ez a fajta konfliktuskezelési képzés viszont éppen azért lett kidolgozva, hogy a mediációnál is egyszerűbb, olcsóbb megoldást találjunk. Ez ugyanis a megelőzésről szól, ami az élet minden területén kevesebbe kerül, mint orvosolni a bajokat.

Hogyan lehet négy hét tanulással elérni ilyen eredményt? A konfliktuskezelési képzés előadásaiHogyan lehet ilyen gyorsan megtanulni, segítővé válni. Úgy hogy az alapelveket kell megérteni. El kell fogadni, minden ember a saját univerzumában él, annak legjobb ismerője, szakértője, szerelője. Lehet már elfelejtkezett róla, ezért szerencsés, ha van mellette valaki, aki segít neki emlékezni arra, hogy mindenkinek van ereje a saját életében lévő történésekhez.

Ahhoz, hogy mindezt hitelesen tudjuk közvetíteni saját tapasztalat szükséges. Ennek a megszerzésére, megkóstolására elég a négy hét. Aki ugyanis mások segítésére adja a fejét, az élete végéig tartó tanulás mellett is elköteleződik, így egyre több tudásra, tapasztalatra tesz majd szert. Szóval négy hét az elinduláshoz elég, viszont ezzel már nagyon hatékonyan lehet segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .