Life Coaching

“A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.” (Albert Einstein)

A módszer lényege, hogy  az emberekből a legjobbat hozza ki, mert segít feltárni és tudatosítani a bennük lévő  képességeket, készségeket, fontosságokat, értékeket, szükségleteket. Amire figyelünk, amiről beszélünk alakítja a valóságunkat. Ha jó életet akarunk élni, minél több jót kell beletenni az életünkbe. A panaszkodás, hibáztatás, gyűlölködés, aggodalom, félelem, tehetetlenség nem jó. Ha mindig erről beszélünk, ezen gondolkodunk ezzel van tele az életünk. “Ha gödörbe vagy, ne áss tovább!” tartja a mondás, és valóban ez a legfontosabb első lépés néha. Kimászni a gödörből, vagy ha ez még nem lehetséges, legalább annyit megtenni, hogy felemeljük a fejünket, mert így  megláthatjuk mindig van út felfelé.coelo idézet

A coachingban az erősségekre, pozitívumokra koncentrálunk, és megoldásra cseréljük a problémát. Pozitívan szemléljük a folyamatokat, helyzeteket és  lehetőségeket. Persze vannak esetek, élethelyzetek amikben látszólag nincs semmi pozitív. Ilyenkor annak a megosztása is megkönnyebbüléssel jár ami a fájdalmat okozza, és épp a megkönnyebbülés az az iránytű ami elvezet az úthoz, amin elindulhatunk felfelé.

A pozitív életszemlélet, a bátorító, biztató szavak jó esélyeket teremtenek a fejlődéshez. Ez az egyik legeredményesebb módszer kihívásaink, élethelyzeteink kreatív szemlélésére, problémáink legmegfelelőbb megoldására, az új lehetőségek megtalálására és kipróbálására, hatékonyságunk növelésére. A proaktív szó előrelátóan cselekvő, felelősségteljes, kezdeményező embert jelent. Minden ép elméjű ember képes proaktívan viselkedni. A coaching során a hozzám fordulókat egyedi, autonóm, érett, értékes egyénekként kezelem, akik a saját életük, fejlődésük meghatározott szakaszán haladnak, eltérő értékrendekkel, személyiségekkel, stratégiákkal. Minden tőlem telhető módon igyekszem elfogadásomat és elismerésemet kifejezni, hiszen őszintén tisztelem azokat akik szembenéznek félelmeikkel, fájdalmaikkal, problémáikkal, vagy éppen célokat tűznek ki, és az álmaik, vágyaik után erednek, mert megtanulták, hogy mindig vezet út felfelé.

Life Coach tanúsítványAz első, ingyenes találkozáson megismerkedünk egymással, és a coachinggal, mint módszerrel. Megbeszéljük a problémát és, ha úgy döntünk, hogy a következő hetekben együtt dolgozunk meghatározzuk a coaching ülések helyszínét, a találkozások várható számát, és azt is milyen gyakorisággal találkozzunk.  A további találkozások során arra törekszem, hogy a lehető legteljesebben és legpontosabban megértsem a hozzám forduló  erősségeit, gyengeségeit, reményeit, félelmeit, az általa vágyott dolgokat, célokat, majd megfelelő eszközök segítségével megosszam vele az észrevételeimet. Összefoglalva, visszatükrözve, értő figyelemmel, tisztázó kérdéseket használva egyre tisztábban látom a helyzetet én is, és a hozzám forduló is. Végül megszületik a felismerés, ami a megoldás is egyben. Egy alkalom 45-90 perc időtartam között van. Javasolt legalább három alkalommal találkozni, de a coaching keretei a tíz alkalmat nem lépik túl. Általában öt találkozó elég ahhoz, hogy megoldást találjunk.

Terméklista WordMagic Coach & Mediátor Iroda & Képző

cegtablaA coaching során mindig csak egy problémára fókuszálunk  egyéni, párkapcsolati vagy családi coachingnál is. Szülő gyermek problémák, kamaszkori krízisek, iskolai nehézségek, tanulási zavarok, önbizalom, karrier, pályaválasztási kérdések, motiválatlanság, boldogságkeresés, célkitűzés témák a leggyakoribbak a megkeresések között, de bármilyen kérdéssel, problémával, célkitűzéssel kapcsolatban érdeklődhet.

Lehetősége van előzetes bejelentkezés után, egy ingyenes harminc perces konzultációra, akár személyesen, akár a világhálón át, így semmit sem kockáztat, viszont megtapasztalhatja, hogy szívesen dolgozna-e velem. Érdeklődhet skypon, az Anna Papné Bói címen, a 06 30 240 00 07 telefonszámon, vagy a pbannabp@gmail.com mail címen.

nevkartyam-elso-oldala

nevkartyam-hatso-oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.